Text Size

Studentenbezetting Utrecht gaat door tot vanavond

Na wederom een succesvolle dag van de open bezetting van Drift 21 hebben de studenten besloten de bezetting voort te zetten tot vrijdagavond. Het SACU heeft gesproken met het College van Bestuur van de Universiteit Utrecht en ze hebben toegezegd de bezetters met rust te laten. Hun boodschap "Onderwijs is een recht, geen privilege" zal voor de derde dag worden uitgedragen.

Ingestuurd persbericht SACU, Utrecht, 10 februari 23.50

Donderdag zijn veel studenten en sympathisanten langsgekomen om deel te nemen aan de bezetting en het gevarieerde programma bij te wonen. SACU zal vrijdag om 13.00 het programma met discussies, lezingen en workshops omtrent bezuinigingen en andere thema's voortzetten. SACU nodigt iedereen uit langs te komen en deel te nemen aan de actie. Zo hoopt SACU een zo groot mogelijk publiek te bereiken en te betrekken in de strijd tegen alle bezuinigingen op het onderwijs.

Programma

08:30 Plenaire Vergadering
10:00 (na de plenaire vergadering) Workshop en brainstorm Bezettingsstrategiën vandaag en in de toekomst
13:00 Activistische verhalenverteller Sahand Sahebdivani over o.a de bezetting van de Iraanse ambassade
14:00 Andre Klukhuhn: “Kwaliteit hoger onderwijs” door Andre Klukhuhn (Voorheen Studium Generale, voormalig docent cursus ‘liever de gifbeker’ & auteur ‘Alle mensen heten Janus’).
15:00 “Krav Magah” (Zelfverdedigingsport) Workshop
16:00 Praktische workshop bezetten: Hoe doe je dat?
18:30 Eten (donatie, op = op)
Vanaf 19:15 Benefiet met Live muziek & gezelligheid
22:30 Einde en opruimen